PLESEN V STANOVANJU - PREZRAČEVANJE


Plesen najpogosteje povzroča bolezni zgornjih dihalnih poti, kot so astma, vnetje nosne sluznice in sinusov, ipd. Teža bolezni je povezana z časovno izpostavljenostjo plesnivemu okolju.

GSM: + 386 31 721 920

Prijavnica

FERAL, Alen Ferš s.p.
Plesen v stanovanju je ena izmed najbolj nadležnih stvari, ki se nam pojavijo. Predstavlja zelo estetsko moteč dejavnik, a česar bi se morali še bolj zavedati, da je plesen v stanovanju zdravju škodljiva. Razna čistilna sredstva so zelo strupena. Le ta imajo hkrati kratkotrajni učinek, saj odstranijo posledico in za nekaj časa ublažijo nastanek plesni, a ne odstranijo vzroka.

PLESEN-V-STANOVANJUPLESEN-V-STANOVANJU

Ugodna cena
V primerjavi z klasičnim zračenjem boste prihranili pri ogrevanju in imeli hkrati prezračen prostor


Na voljo tudi izven delovnega časa
Se pojavi težava ob dela prostih dnevih. Na voljo smo vam za nasvet in storitev tudi izven delovnega časa


Strokovni monterji
Naši strokovni monterji bodo storitev izvedli profesionalno in z čim manj onesnaženja saj uporabljamo profesionalno orodje


PLESEN V STANOVANJU

Plesen v stanovanju je v prvi vrsti zelo strupena za naše zdravje še posebej za mlajše populacije in ljudi z kroničnimi obolenji dihal. Plesen je vzrok za nastanek bolezni zgornjih dihalnih poti, kot so vnetje nosne sluznic in sinusov in raznih oblik astme. Tveganost za obolenje je tesno povezana z časovno izpostavljenostjo takšnemu bivalnemu okolju, kar pomeni, da dlje časa boste izpostavljeni, več možnosti imate za obolenja. Raziskave so pokazale, da imajo otroci ki so izpostavljeni okolju v katerem je plesen 1,5 do 2,2 krat večje tveganje za nastanek bolezenskega stanja, kot otroci, ki niso izpostavljeni plesni, zato je priporočljivo plesen odpraviti, kar se le da hitro.Prav tako predstavlja zelo estetsko moteč dejavnik, katerega si nihče ne želi. Čistilna sredstva, ki so v prodaji za čiščenje plesni so prav tako strupena in imajo kratkotrajni učinek. Odstranjevanja plesni se moramo kompleksno, kar pomeni, da moramo najprej poiskati vzroke za njen nastanek in jih odpraviti. V 95 % je za nastanek plesni kriva previsoka zračna vlažnost v prostorih. Ta vlaga se nato odlaga na najhladnejših delih sten in steklih okenskih kril oziroma vseh materialih, ki imajo temperaturo pod točko rosišča v danem trenutku. Za primer: če je prostor v katerem je zrak ogret na 23 stopinj in ima zrak 70 % vlažnost se bo vlaga odlagala na vseh materialih, hladnejših od 17,2 stopinj. Najbolj očitno to opazimo v pomladnih, zimskih in jesenskih mesecih, kadar pade zunanja temperatura po 5 stopinj celzija.Ker na plesen niso imune tudi novogradnje je bolje vnaprej preprečiti nastanek le te. Dodatno nam otežujejo dotok svežega zraka zrakotesna okna in vhodna vrata.Z vgradnjo centralnega ali lokalnega prezračevanja boste poskrbeli za manj vlage v prostorih, konstantno boste dovajali svež zunanji zrak in odvajali iztrošen zrak nasičen z ogljikovim dioksidom in drugimi strupi iz notranjosti objekta.Plesen v stanovanju je mogoče nekoliko ublažiti z konstantnim ogrevanjem na minimalno 22 stopinj in ročnim prezračevanjem striktno na vsaj 2 uri, kar povzroča precejšnje izgube pri ogrevanju, in od stanovalcev zahteva precejšnjo doslednost pri prezračevanju.Plesni in vlage se lahko znebite z vgradnjo centralnega ali lokalnega prezračevanja.

Delite stran rekuperacija-prezracevanje.si - PLESEN na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani rekuperacija-prezracevanje.si - PLESEN, in s tem sporočamo drugim, kaj rekuperacija-prezracevanje.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


PLESEN - PLESEN V STANOVANJU - PREZRAČEVANJE

rekuperacija-prezracevanje.si

rekuperacija-prezracevanje.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.